Hummerravioli

Hummerravioli
Foto: TV4

Hummerravioli

35 ingredienser

En hel hummer blir en hummerravioli med hummersås och en pistageyoghurt.

Ingredienser

  • 2 dl durumvetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • salt (efter smak)
  • ev en skvätt vatten (eller olivolja)
  • hummerskal
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 morot
  • 0,5 palsternacka
  • 1 dl grädde
  • 1 cl cognac
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • cayennepeppar (efter smak)
  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk pistagenötter, finmalda
  • citron, saft
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 hummer, kokt
  • 2,5 msk ricotta
  • 1,5 dl shiitakesvamp
  • 1 dl babyspenat
  • vitlök
  • timjan
  • mynta
  • basilika
  • salt
  • peppar
  • rucolasallad
  • tomat
  • gurka
  • schalottenlök
  • pistagenötter

Gör så här

Pastadeg

  1. Blanda ingredienserna till pastadegen.
  2. Låt den vila i plastfolie i 30 minuter.

Fyllning

  1. Koka upp rikligt med ordentligt saltat vatten.
  2. Koka hummern i 7 minuter.
  3. Låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Plocka hummern och skär köttet i mindre tärningar.
  6. Ugnsstek svampen tillsammans med timjan och vitlök i 15 minuter.
  7. Plocka bort vitlöken och tärna svampen.
  8. Blanda ner babyspenaten medan svampen är varm.
  9. Lägg åt sidan och låt svalna.
  10. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en skål och smaka av med mynta, basilika, citron, salt och peppar.

Pastadeg, forts

  1. Använd sedan pastamaskin eller kavel för att göra 10x10 cm plattor.
  2. Lägg ut en pastaplatta.
  3. Montera med fyllning.
  4. Montera en annan platta över och använd en ringform för att stansa ut dina runda pastakuddar.

Pistageyoghurt

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurten.
  2. Vispa till önskad tjocklek.

Hummersås

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Rosta skalen i ugnen tillsammans med tomatpuré, gul lök, morot och palsternacka tills de får färg.
  3. Ta ut från ugn, krossa skalen och lägg dem tillsammans med grönsakerna i en kastrull.
  4. Fyll på med vatten så att det täcker.
  5. Koka i ca 15-20 minuter
  6. Sila av.
  7. Tillsätt grädde och reducera till önskad smak.
  8. Smaka av med cognac, salt och vitpeppar, eventuellt lite cayennepeppar.

Precis innan servering

  1. Koka raviolin ca 3 minuter.
  2. Garnera och servera genast med sås och yoghurt.