Svenska köttbullar

POPULÄRT
Svenska köttbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svenska köttbullar

8 ingredienser

Det finns otaliga recept köttbullar. Det här är lite ovanligt eftersom det innehåller tomatpuré.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl kaffegrädde
  • 800 g blandfärs
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finriven
  • 2 rågade msk tomatpuré

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i grädden 5 minuter och blanda sedan i färs, salt och peppar. Tillsätt ägget, löken och tomatpurén. Rör om väl. Ställ färsen i kylen 20 – 30 minuter.
  2. Blöt händerna i kallt vatten och forma fina, runda köttbullar. Lägg dem på ett bakpapper.
  3. 3.
  4. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek bullarna på medelvärme och skaka pannan då och då så att bullarna blir runda. Om du steker många kan du lägga över dem i ugnsform och låta den stå i 150° så att de håller sig varma.