I samarbete med Frebaco Kvarn

Svensk sushi med kålrot och pumpa

1 röst
4
Frebaco Svensk sushi med kålrot och pumpa
Foto: Mikael Dubois

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre

Frebaco Svenskt Havreris produkt

Ett nytt och spännande sätt att göra sushi på hemma. Imponerande och vackert att bjuda gästerna på. Goda smaker med en blandning av svenska och asiatiska smaker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Sushiris på Havreris

  • 450 g Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 250 g vatten
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 7 g salt

Gari på kålrot

  • 1 dl vinäger
  • 30 g färsk ingefära
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0,5 kålrot

Svensk wasabi

  • 100 g gröna ärtor
  • 1 färsk pepparrot, råsaftad

Confiterad pumpa

  • 0,5 butternutpumpa
  • matolja

Till servering

  • japansk soja (eller gör din egen svenska soja på champinjonsoja och umamifond)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sushiris på Havreris
    Blötlägg Havreriset i 1 dygn.
  2. Häll av blötläggningsvattnet.
  3. Koka upp Havreriset med 250 g vatten. Sätt på lock och koka sakta i 10 minuter. Drag av från spisen och låt riset sätta sig i 5 minuter med locket på.
  4. Häll upp Havreriset på en handduk och sätt på locket.
  5. Kallrör vinäger, socker och salt så allt löses upp. Slå på Havreriset och rör försiktigt runt med en slickepott så att allt blandas.
  6. Sätt sedan på lock och låt dra tills det ska användas. Forma sushikuddar.
  7. Gari på kålrot
    Koka upp vatten, socker och riven ingefära. Rör i vinäger och låt svalna. Riv i mer ingefära för lite hetta.
  8. Skiva kålrot tunt på mandolin och lägg ner i lagen. Det blir godare ju längre den får ligga.
  9. Confiterad pumpa
    Sätt ugnen på 100 grader.
  10. Skala pumpan och skiva i 3 mm tjocka skivor. Lägg i ugnsfast form och täck med matolja.
  11. Baka i ugn på 100 grader tills den är mjuk i ca 30 minuter. Tag ut och låt svalna.
  12. Skär pumpan i lagom stora bitar för sushiriset. Krydda av med lite salt.
  13. Servering
    Krama kuddar av Havreriset ca 4 cm långa.
  14. Lägg på en liten klick med svensk wasabi på varje (ca 0,5 tsk) och täck med en pumpaskiva.
  15. Toppa med gari på kålrot och servera med sojan.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...