Svensk potatissallad med senapsvinägrett

Svensk potatissallad med senapsvinägrett

13 ingredienser

45 min

En ljuvligt god potatissallad på svenska råvaror och primörer - Svensk krispsallad, färskpotatis, sparris, ramslök och en senapsvinägrette. Servera till grillkvällen, midsommarbuffén eller med en bit lax.

läs mer
Ljusgårda produkt VIT bakgrund

Ljusgårda svensk sallad

Sallad som du kan äta med gott samvete - året om! En klimatsmart sallad som är odlad inomhus, utan bekämpningsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp Ljusgårda Krispsallad
  • 600 g färskpotatis (med skal)
  • 250 g grön sparris
  • 1 rödlök
  • 1 knippe ramslök
  • 1 knippe gräslök

Senapsvinägrett

  • 1 vitlök, pressad (klyfta)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk. Låt svalna något och dela potatisen i halvor.
  2. Bryt av den träiga delen av sparrisen och koka i 3-5 minuter. Ta upp, låt rinna av och skär ner till mindre bitar.
  3. Skiva rödlöken, hacka ramslök och gräslök.
  4. Senapsvinägrett
    Skala och pressa vitlök i en bunke.
  5. Tillsätt dijonsenap, olivolja, honung och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ringla dressingen över salladen och rör om så att alla delar täcks.
TIPS!
läs mer
Ljusgårda Klassisk räksallad med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Ljusgårda sallad!

Läs mer

läs mer
halloumisallad-med-matvete-och-ortdressingNY.png

Somrig halloumisallad

Så gör du sommarens absolut godaste sallad på halloumi, matvete och örtdressing!

Läs mer