Svarta linser med kyckling och spansk paprika

Tove Nilsson recept

Svarta linser med kyckling och spansk paprika

12 ingredienser

3,5 h

Sydfransk kycklinggryta med belugalinser, spansk paprika och morötter. Lättlagat och väldigt gott!

Maya Samuelssons dryckestips

Ett prisvärt lätt rödvin som passar till lätta kötträtter eller kraftigare fisk.
Busije Barbera d'Alba 2016, Nr 75722. Italien, Piemonte, Alba.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 klyftor vitlök, skalade
  • 4 morötter, skalade
  • 2 tsk spanskt rökt paprikapulver (ej starkt)
  • 4-6 kycklinglårfiléer
  • 3 dl rött vin (alt vitt vin) (vad som finns hemma)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 l vatten
  • 4 dl svarta linser
  • olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i olja. Salta och peppra.
  2. Fräs lök och hela morötter tillsammans med paprikapulver i olja i en gryta. Lägg ned kycklingen. Tillsätt timjan, vin, vatten och linser. Salta och låt sjuda under lock ca 3 timmar. Servera toppad med olivolja.