Svamptoast, Johan Backéus recept

4

Du behöver

  • 4 skivor lavainbröd
  • 100 g smör
  • 100 g gula kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 kvistar timjan
  • 3 dl grädde
  • 1 dl kycklingfond (gärna hemgjord)
  • 50 god lagrad ost
  • 8 kvistar persilja

Gör så här

  1. Stek så att smöret blir gyllene i en stekpanna och lägg sedan i kantarellerna. När kantarellerna fått lite färg så lägg i tunt skuren schalottenlök, vitlök, timjan och låt steka i ca 4 minuter.
  2. Lyft ur svampen och lägg i brödskivorna och stek dem gyllene i "svamp" smöret. Lyft sedan ur brödet och lägg i svampen tillsammans med grädde och fond och låt reducera ner till krämig konsistens.
  3. Vid servering så vänds finskuren persilja ner i svampstuvningen som sedan läggs upp på varje brödskiva. Riv över en god lagrad ost och toppa med en kvist persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept