Svamptoast, Johan Backéus recept

16 röster
4

En klassisk och god svamptoast med kantareller och lagrad ost på levainbröd.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor lavainbröd
  • 100 g smör
  • 100 g gula kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 kvistar timjan
  • 3 dl grädde
  • 1 dl kycklingfond (gärna hemgjord)
  • 50 god lagrad ost
  • 8 kvistar persilja

Gör så här

  1. Stek så att smöret blir gyllene i en stekpanna och lägg sedan i kantarellerna. När kantarellerna fått lite färg så lägg i tunt skuren schalottenlök, vitlök, timjan och låt steka i ca 4 minuter.
  2. Lyft ur svampen och lägg i brödskivorna och stek dem gyllene i "svamp" smöret. Lyft sedan ur brödet och lägg i svampen tillsammans med grädde och fond och låt reducera ner till krämig konsistens.
  3. Vid servering så vänds finskuren persilja ner i svampstuvningen som sedan läggs upp på varje brödskiva. Riv över en god lagrad ost och toppa med en kvist persilja.
17 september 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept