I samarbete med WW ViktVäktarna

Svamppasta med svartkål

51 röster
25 m
4
Svamppasta med svartkål
Foto: WW ViktVäktarna

En snabblagad krämig pastarätt med svartkål, champinjoner, chili och vitlök. Toppas med parmesan och pinjenötter.

SmartPoints per portion: 10

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 250 g pasta
  • 0,5 purjolök
  • 200 g svartkål
  • 0,5 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
  • 4 msk parmesan, riven
  • 2 msk pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjolök och skär svartkål fint. Finhacka chili.
  3. Fräs purjolök, chili och kål i olja i en stekpanna. Pressa i vitlök. Skiva svampen och fräs i stekpannan.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde. Skär paprika i bitar och rör i. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Smaka också av såsen med mer chili om du vill ha den hetare.
  5. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Blanda pasta med såsen. Strö över parmesan och pinjenötter.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...