Svamppasta med svartkål

81 röster
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g pasta
  • 0,5 purjolök
  • 200 g svartkål
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde
  • 1 röd paprika
  • salt
  • peppar
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 2 msk pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjolök och skär svartkål fint. Finhacka chili.
  3. Fräs purjolök, chili och kål i olja i en stekpanna. Pressa i vitlök. Skiva svampen och fräs i stekpannan.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde. Skär paprika i bitar och rör i. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Smaka också av såsen med mer chili om du vill ha den hetare.
  5. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Blanda pasta med såsen. Strö över parmesan och pinjenötter.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016