Svampfyllda kronärtskocksbottnar

Svampfyllda kronärtskocksbottnar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampfyllda kronärtskocksbottnar

12 ingredienser

Efter svamputflykten.

Ingredienser

portioner
  • 10 kronärtskocksbottnar, från burk
  • ca 75 g bacon, strimlat
  • 2 dl ost, riven
  • paprikapulver

Fyllning:

  • ca 200 g svamp, hackad
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mellangrädde
  • salt
  • peppar
  • soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 - 275° övervärme. Stek baconet. Ställ de avrunna bottnarna i en ugnsform.
  2. Fräs svamp och lök med margarin i en kastrull tills den mesta vätskan kokat in. Pudra med mjöl, späd med grädden och koka 10 min. tills stuvningen tjocknar. Krydda.
  3. Fördela stuvningen i bottnarna , strö på bacon och ost. Pudra med paprika. Gratinera hastigt så osten får färg.