Svampfylld ravioli med vitt vin och parmesan

Svampfylld ravioli med och vitt vin och parmesan
Foto: köket.se

Svampfylld ravioli med vitt vin och parmesan

21 ingredienser

60 min

Få saker är godare än hemgjord pasta. Imponera på gästerna med svampfylld ravioli vänd i vitt vin serverad med rucola, pinjenötter och parmesan.

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
Zeta Parmigiano Reggian 22 mån NY

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

Harmonisk och fyllig med en lång, rik eftersmak. Självklar riven över pastarätter och på antipastibrickan.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 2 dl durumvetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 0,5 kruka basilika
  • 75 g Zeta Parmigiano Reggiano
  • 150 g Zeta Ricotta

Vitvinssås

  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 1 dl hönsbuljong

Servering

  • 70 g rucolasallad
  • 0,5 kruka basilika
  • 50 g pinjenötter
  • ca 50 g Zeta Parmigiano Reggiano

Gör så här

Pastadeg

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt olivolja och salt och vispa ihop med en gaffel. Tillsätt mjölet i omgången och rör ihop till en jämn och fast deg.
  2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen smidig med händerna i ca 10 minuter. Tillsätt mer mjöl om degen är för lös eller en skvätt vatten om degen är för torr.
  3. Låt vila inplastad i kylskåp medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Riv eller finhacka svampen i en matberedare så det blir riktigt fina små bitar. Finhacka löken. Fräs svampen i en stekpanna tillsammans med olja tills det vattnats ur. Tillsätt löken och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra.
  2. Riv parmesan och hacka basilika. Bland svampen, parmesan och basilika med ricottan. Smaka av med salt och peppar.

Ravioli

  1. Kör pastadegen i en pastamaskin. Börja på tjocklek 1 och jobba dig upp till tjocklek 7. Stansa ut rundlar i pastadegen med en stans eller ett glas. Lägg en liten klick fyllning på rundlarna och dra lite vatten längst kanten så att det blir som lim. Vik över kanten och forma halvmånar. Se till att raviolin sluter helt tätt och att det inte är några luftbubblor.
  2. Lägg upp raviolin på en mjölad skärbräda fram tills att de ska kokas. Gör vitvinssåsen och koka sedan pastan i ca 4 minuter.

Vitvinssås

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i olivoljan. Slå på vin och låt reducera ner i någon minut. Slå över hönsbuljong och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll av pastan och vänd ner pastan i pannan med vitvinssåsen och rör om ordentligt.
  3. Servera pastan med rucola, basilika, pinjenötter och rikligt med riven parmesan.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pasta Linguine med ärter och zucchini

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer