Svampfylld gurka med grillad tomat

Svampfylld gurka med grillad tomat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampfylld gurka med grillad tomat

6 ingredienser

Servera även den fyllda gurkan som en vegetarisk varmrätt eller som ett gott tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka
  • ca 100 g champinjoner
  • 75 g mjuk lättost
  • örtsalt och svartpeppar
  • färska basilikablad, strimlade
  • 0,5 dl matvete (eller fullkornsris)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Skär av ändarna på gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg den i en ugnsform.
  2. Skiva svampen och blanda den med lättost. Krydda med salt, svartpeppar och basilika.
  3. Gratinera ca 10 minuter tills osten fått färg och servera med kokt matvete eller ris.