Rengör svampen. Bryt av karljohanssvamparnas fötter, skala fötterna och skär dem i skivor som är 1/2 cm tunna. Skär hattarna i stora bitar, beroende på deras storlek. Värm hälften av oljan i en stekpanna. Krossa vitlöken och tillsätt den. Fräs svampfötterna och sautera i ett par minuter. Tillsätt madeiran och buljongen och koka i 5 minuter.
Häll i en mixer och kör till en slät sås. Häll över i en kastrull och håll varmt. Torka ur stekpannan och värm resten av oljan på hög värme, lägg i svamphattarna och kantarellerna och sautera i 5 minuter. Tillsätt sedan timjan (spara lite till garnering) och katrinplommon och koka i 2-3 minuter. Rör i valnötterna.
Skär smöret i tärningar. Värm upp såsen. Tillsätt eventuellt tryffelolja, vispa sedan ner smörtärningarna några i taget och krydda med salt och peppar. Lägg upp svamp och katrinplommon på tallrikar och häll sås runtom. Garnera med lite färsk timjan och servera genast.