Svampconsume

4

Du behöver

Consume

  • 500 g champinjoner
  • 20 g svart trumpetsvamp
  • 2 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk Kikoman soya

Syltad samt halstrad svamp

  • 2 dl 1,2,3 lag
  • 100 g valfri svamp

Servering

  • 30 g hasselnötter
  • 8 blad buskkrasse
  • 8 blad persilja
  • 4 steklökar

Gör så här

  1. Consume
    Lägg champinjonerna i en kastrull och krossa dem med händerna. Tillsätt alla ingredienser och fyll på med vatten så det tävker. Låt sjuda i minst 1 timme. Fyll på med vatten om det behövs. Sila alltsammans och reducera ner vätskan till ca 4 dl. Smaka av med salt och ev soja. Man kan reducera consumen mer eller mindre beroende på hur koncentrerad man vill att den skall vara i smaken.
  2. Syltad samt halstrad svamp
    Här funkar egentligen vilka ätbara svampar som helst. Riv svampen i mindre bitar (tänk på att man äter med sked). Värm en stekpanna på hög värme och lägg ned svampen (det ska vissla när de steks). När de fått gyllene färg så lyft ur hälften av svampen för dekoration och häll i ättikslagen på de resterande. Låt stå till servering.
  3. Servering
    Krossa hasselnötterna och plocka ner bladen i kallt vatten. Dela steklökarna på hälften och koka dem i 2 minuter i saltat vatten. Lägg dem i kallt vatten och plocka ut varje löklamell.
Kommentera receptet

Fler goda recept