Svamp med syrad grädde

Svamp med syrad grädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svamp med syrad grädde

9 ingredienser

Ofta förekommer svamp i rätter från Polen. Denna svampstuvning är klassiskt tillagad med syrad grädde, smetana. Du kan också använda crème fraiche i receptet. Bjud den till polskt syrat bröd eller som tillbehör till kött eller fågel.

Ingredienser

portioner
  • 400 g champinjoner
  • 2 dl crème fraîche (eller smetana)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm paprikapulver

Gör så här

  1. Skölj och skiva svampen. Skala och hacka löken och bryn den i smör. Strö över mjölet och spä med mjölk och lite av crème fraichen.
  2. Tillsätt svampen och låt den koka i stuvningen i 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Tillsätt resten av crème fraichen och värm rätten försiktigt. Den får inte koka, då kan den lätt skära sig.