Chisrashi sushi med sparris, misoemulsion och friterad jordärtskocka

60 m
4

Riktig lyxig sushivariant! Sushiris toppat med bränd misomajonnäs, blancherad sparris, picklad schalottenlök, friterad jordärtskocka och ätbara blommor.

16 juni 2016
60 m
4

Du behöver

Sushi su

  • 2 dl risvinäger
  • 0,8 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 1 bit citron
  • kombualg

Ris

  • 3 dl sushiris
  • 0,5 dl sushi su

Sparris, misoemulsion, friterad jordärtskocka

  • 8 sparrisar
  • 2 salladslökar
  • 2 msk shalottenlök
  • 1 dl jordärtskocka
  • olja till fritering
  • salt
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk misopasta
  • furikake
  • 1 noriark
  • ätliga blommor
  • 4 shisokrasse

Gör så här

  1. Sushi su
    Blanda samman alla ingredienser till sushi su.
  2. Ris
    Tvätta riset försiktigt i ca 10 minuter under rinnande kallt vatten. Koka gärna i en riskokare alt. i en kastrull med tätt lock i ca 20 minuter. Låt så i ångan ytterligare 10 minuter.
  3. Blanda riset i ett träkärl eller plastbunke och addera lite sushi su åt gången. Låt stå och dra i 5 minuter. Servera gärna riset ljummet.
  4. Sparris, misoemulsion, friterad jordärtskocka
    Skala och blanchera sparris. Finhacka salladslök och schalottenlök. Marinera schalottenlök i sushi su.
  5. Tvätta jordärtskockorna i kallt vatten och skär dem tunt på mandolin. Fritera i 170 grader tills de blir gyllenbruna. Salta.
  6. Smaksätt majonnäs med ca 1 msk misopasta till en misuemultion.
  7. Placera sushiriset i botten på fyra skålar. Lägg på ca 1 msk misoemulsion på riset och bränn av den med brännare.
  8. Dela sparrisen i två delar. Placera övriga ingredienser snyggt på riset och krydda med furikake. Garnera med 5x5 cm stora noriarksbitar, blommor och shisokrasse
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept