Sushiris - Frida Ronges recept

0 röster
1 h 15 m
4

Här förklara Frida Ronge hur du lyckas med sushiriset. Enkelt och smidigt kommer ditt ris få perfekt konsistens varje gång framöver!

Visa mer
1 h 15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl rundkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 6-8 msk sushi su
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tvätta riset försiktigt i kallt vatten cirka 10 minuter. Gnugga riset försiktigt med händerna och byt ut vattnet några gånger tills det inte längre blir grumligt av riset.
  2. Låt riset stå och dra i nytt vatten i 20 minuter. Häll av vattnet och mät upp 2 dl nytt kallt vatten i en riskokare eller i en kastrull. I en riskokare får man ett jämnt bra tryck, jag föredrar det när man ska koka sushiris.
  3. Koka riset cirka 15–20 minuter på låg temperatur. Stäng av och låt stå och ånga av 10–15 minuter under lock.
  4. Lägg riset i en hangari (träkärl för ris) eller en plastbunke och låt ånga av någon minut. Blanda i lite sushi su i taget med en risspade eller en slickepott. Riskornen ska separera från varandra när man blandar med sushi su för att sen klibba ihop igen. Lägg en fuktig kökshandduk över riset för att det inte ska torka.
30 juni 2019

Laddar fler recept...