Ugnsbakade äpplen med rostade nötter och vaniljkesella

Ugnsbakade äpplen med rostade nötter och vaniljkesella
Foto: TV4

Ugnsbakade äpplen med rostade nötter och vaniljkesella

Av: Susanne Dalsätt

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En efterrätt som fullkomligt smälter i munnen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen
  • 2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter, mandlar, valnötter)
  • honung, flytande
  • malen kanel
  • kardemumma

Vaniljkesella

  • 1 burk kesella
  • 2 dl yoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 ° C. Smörj en form med en klick smör eller rapsolja.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
  3. Lägg äpplena i formen och pudra dem med kanel och kardemumma.
  4. Ringla över lite honung och strö över nötterna.
  5. Grädda mitt i ugnen tills äpplena börjat bli lite mjuka och nötterna fått lite färg (ca 10 min). Servera med vaniljkesella.
  6. Vaniljkesella: Blanda kesella, yoghurt, honung och vaniljfrön. Låt gärna blandningen stå och dra i kylskåp före servering.