Surf and turf – grillad entrecote med krämig hummerröra

Surf and turf – grillad entrecote med krämig hummerröra
Foto: Köket

Surf and turf – grillad entrecote med krämig hummerröra

16 ingredienser

30 m

Det bästa från köttriket och fiskriket - entrecote och hummer! Gör grillkvällen extra lyxigt med det här smarriga receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Hummerröra

  • 1 hummer, kokt
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 tsk sriracha
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 1 knippe sparris
  • 65 g salladsmix
  • 1 citron

Gör så här

Hummerröra

  1. Ta ur köttet från stjärten och klorna på hummern. Hacka det i mindre bitar och blanda med majonnäs, crème fraiche, rödlök, sriracha och dill. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå till servering.

Sparris

  1. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Låt skjuda i välsaltat vatten i ca 5-7 minuter. Häll av.

Entrecote

  1. Hetta upp en stekpanna med smör eller förbered en grill. Salta och peppra köttet. Stek eller grilla så köttet får en fin yta men fortfarande är lite röd inuti. Servera med hummerröra, sparris, sallad och citron.