Surdegsmacka toppad med morot

0 röster
30 m
4-6

Härligt matig macka på surdegsbröd som toppas med picklade morötter, fetaost, rostade nötter och fler goda tillbehör! Perfekt att ta med på picknick och utflykt. 

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • Surdegsbröd, av råg
  • 0,5 kg morötter, picklade
  • 20 g hasselnötter
  • 2 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olja
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl havregrädde
  • 50 fetaost
  • Färsk koriander
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Pickla morötterna i socker och ättika enligt en klassisk 3, 2, 1 lag.
  2. Grovhacka och rosta hasselnötterna.   Fräs hackad lök och vitlök i olja, salta.
  3. Addera de rivna morötterna, fräs några minuter, tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare. Häll på havregrädde, låt koka ihop och dunsta av. Toppa röran med lite fetaost och koriander.
  4. Stek brödet i pannan. Lägg på morotsröran. Toppa med fetaost, hasselnötterna och koriander plus de picklade morötterna efter behag. Salta och peppra.
27 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...