Surdegsmacka med sill och kålrot

0 röster
30 m
4-6

Härligt matig macka på surdegsbröd som toppas med panerad sill och goda friterade jordärtskockor! Ett recept som ger inspiration på vad du kan ha på din macka. Välj mängd efter smak och hur många du vill tillaga. Perfekt att ta med på picknick och utflykt. 

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • Rödlök
  • 400 g potatis, helst mandelpotatis
  • 400 g jordärtskockor
  • Margarin
  • 1,5 dl havregrädde
  • Dill
  • Citron
  • Sillfiléer
  • Bönvatten
  • Ströbröd (gamla brödsmulor)
  • Surdegsråg
  • Sallad
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Pickla rödlöken i 3-2-1 lag.
  2. Skala potatisen och jordärtskockorna och koka mjuka i saltat vatten. Spara potatisskalet och ev två jordärtskockor att göra chips av. Sila av och addera margarin och havregrädde, stompa ihop.
  3. Blanda margarin med dill och citron.
  4. Lägg sillfiléerna med köttsidan upp, bred de smaksatta smöret mellan filerna och lägg ihop två och två.
  5. Vänd sillfiléerna i bönvatten och i ströbröd gjort av gammalt rostat bröd som stekts gyllene i margarin.
  6. Hetta upp olja och fritera jordärtskockorna som är tunt skivade på mandolin och det gamla tvättade potatisskalet.   Stek brödet i pannan, lägg på sallad, moset, sillfiléerna och toppa ev med chipsen och persilja. Salta och peppra.
27 februari 2019

Laddar fler recept...