Surdegskex med gruyère och fikonmarmelad

Surdegskex med gruyère och fikonmarmelad
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Surdegskex med gruyère och fikonmarmelad

4 ingredienser

10 m

Med endast fyra ingredienser fixar du godaste drinktilltugget i ett nafs! Ta dina favoritkex, toppa med grottlagrad gruyère och en klick fikonmarmelad, dekorera och tadaa!

Hela Catarinas nyårsmeny hittar du här!

Ingredienser

  • 200 g Gruyèreost Kaltbach - grottlagrad 32 %
  • surdegskex (eller rågkex)
  • fikonmarmelad (1 tsk på varje munsbit)

Dekoration

  • färsk timjan (eller färska fikon)

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på osten. Skär 4x3 cm stora ostbitar (ca 0,5 cm tjocka), lägg en ostbit på vardera kex och lägg på 1 tsk marmelad på varje. Toppa med en skiva färskt fikon eller bara en grön kvist färsk timjan. Servera direkt!