Sura potatischips med löjrom

Ett enkelt och mer fettsnålt sätt att göra egna "chips" - mixa ihop en potatissmet och bred ut på bakplåtspapper, låt sedan bli krispigt och gyllene i ugnen.

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

13 oktober 2017
6

Du behöver

  • 300 g skalad rå mandelpotatis
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 0,5 citron, rivet skal av
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 krm salt
  • 0,5 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en slät massa. Stryk ut potatismassan tunt på ett bakplåtspapper.
  2. Gräddas i ugn på 145 grader i ca 30 minuter eller tills det blir krispigt och svagt gyllenbrunt.
  3. Låt svalna och bryt isär till mindre chips.
  4. Serveras till löjrom och dess tillbehör.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept