Sura potatischips med löjrom

Ett enkelt och mer fettsnålt sätt att göra egna "chips" - mixa ihop en potatissmet och bred ut på bakplåtspapper, låt sedan bli krispigt och gyllene i ugnen.

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

13 oktober 2017
6

Du behöver

  • 300 g skalad rå mandelpotatis
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 0,5 citron, rivet skal av
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 krm salt
  • 0,5 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en slät massa. Stryk ut potatismassan tunt på ett bakplåtspapper.
  2. Gräddas i ugn på 145 grader i ca 30 minuter eller tills det blir krispigt och svagt gyllenbrunt.
  3. Låt svalna och bryt isär till mindre chips.
  4. Serveras till löjrom och dess tillbehör.
Kommentera receptet

Fler goda recept