Suppli' alla romana

6 röster
1 h + förberedelser
20 bollar

Friterade risottobollar med köttfärssås, mozzarella och parmesan. Gör Christians köttfärssås dagen innan, samma sak med riset för allt måste vara kallt.

Här hittar du receptet på Christians köttfärssås.

Visa mer
1 h + förberedelser
20 bollar

Du behöver

  • 500 g risottoris
  • 2 ägg
  • 200 g parmesan, fint riven
  • 200 g mozzarella
  • 700 g reducerad köttfärssås
  • ströbröd
  • frityrolja

Gör så här

  1. Blanda ris, ägg, parmesan och köttfärssåsen. Obs alla ingredienser måste vara kalla. Låt stå i kylen i 30 min.
  2. Rulla sedan bollar à ca 100-110 g med risblandningen, ta sedan en liten bit mozzarella och stoppa in i mitten. Rulla i ströbröd och fritera gyllenbruna. Serveras ljumna.
5 juni 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept