Supersnabb frittata med kikärtor - se & gör

koket.se
Supersnabb frittata - se & gör
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Supersnabb frittata med kikärtor - se & gör

10 ingredienser

40 m

Sandra Mastio visar hur den enkelt gör en supersnabb frittata med kikärtor, soltorkade tomater och basilika. Perfekt lunch eller vardagsmiddag.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g kokta kikärtor, avrunna [1 burk]
  • 2 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 1 dl soltorkade körsbärstomater i olja
  • 6 ägg
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 1 kruka basilika, hackad
  • ca 100 g mozzarellaost
  • 1 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hetta upp olivolja i en rymlig ugnsfast stekpanna, gärna i gjutjärn, som ska tåla att vara i ugnen.
  3. Stek hackad vitlök och kikärtorna. Lägg sedan i tomaterna.
  4. Blanda ägg, crème fraiche och hackad basilika. Bryt ner mozzarellan, salta och peppra.
  5. Rör runt i stekpannan och häll över äggsmeten. Se till att osten fördelas jämnt över pannan.
  6. Låt äggblandningen sätta sig i ca 5 minuter och skicka sedan in frittatan i ugnen och låt den gå i ca 30 minuter, i den övre delen av ugnen.