Supermix med laxfilé, limevinägrett och rostad sparris

Pauluns Supermix med laxfilé, limevinägrett och rostad potatis
Foto: Paulúns

Supermix med laxfilé, limevinägrett och rostad sparris

13 ingredienser

30 m

Lax i ugn med rostad sparris och Supermix från Paulúns. Serveras med en fräsch och god limevinägrett.

Läs mer om Paulúns Supermix här >>

Ingredienser

portioner
  • 4 port Paulúns Supermix (råris, quinoa, black eye-bönor och solrosfrön)
  • 400 g laxfilé
  • 250 g grön sparris
  • ca 2 tsk kallpressad rapsolja
  • havssalt
  • svartpeppar

Limevinägrett

  • 1,5 msk vinäger
  • 1,5 msk tamarisoja
  • 1 tsk limefrukt, juice
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • färsk röd chili (efter smak)

Servering

  • 65 g babyspenat
  • 25 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Tillaga Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd laxfilé och sparris i rapsolja, havssalt och nymalen svartpeppar på ett ugnsfast fat. Tillaga ca 15 minuter i ugn eller till laxen är precis som du vill ha den.
  4. Blanda alla ingredienser till limevinägretten.
  5. Servera laxfilé och limevinägrett med Supermix, babyspenat och tunt hyvlad parmesan.