Superkrispiga dumplings med ris och plommonsås

Beijing Superkrispiga dumplings med ris och plommonsås
Foto: Beijing8

Superkrispiga dumplings med ris och plommonsås

8

5 ingredienser

25 min

Såhär gör du extra krispiga dumplings! Servera med nykokt jasminris och färdig sås från Beijing8.

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 3 förp Beijing8 dumplings (av valfri sort)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 4 port jasminris
  • 1 förp Beijing8 Plommon- och Ingefärasås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Tina dina dumplings och lägg dem sedan i en stekpanna med lite olja. Stek på medelvärme i några minuter.
  3. Blanda 1 msk mjöl med 1 1/2 dl vatten. Häll ner blandningen i stekpannan med dumplings och lägg på ett lock. Stek allt i ytterligare 7-8 minuter⁠.
  4. Ta bort locket och låt vätskan reducera tills det blir "krispigt". Tänk på att inte ha för hög värme, för då kan dina dumplings brännas innan det "krispiga" är klart.
  5. Lägg en tallrik upp och ner över pannan och vänd snabbt runt hela paketet. Voilà – dumplings med en perfekt stekyta och mycket krisp!
  6. Servera tillsammans med riset och Beijing8 Plommon- och Ingefärasås.
TIPS!
läs mer
Beijing8 header partnersida

Tips från Beijing8!

Ladda upp för fredagsmys och dumplingsöndag! Här hittar du recepten.

Läs mer