Banana Bread

Banana Bread
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Banana Bread

10 ingredienser

45 m

Enkel och lite mer hälsosam banankaka eller ”banana bread” som man säger ”over there”. Inget tillsatt socker men söt ändå av frukten. /Liselotte

Recept ur boken 'Good morning - frukost hela dagen'

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar
  • 3 bananer (mogna)
  • 6 färska dadlar
  • 2 ägg
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form som rymmer ca 1 1/2 liter.
  2. Skala bananerna och bryt dem i bitar. Lägg dem i en matberedare.
  3. Kärna ur dadlarna och lägg även dem i matberedaren. Kör till en smet.
  4. Tillsätt ägg, olja och jordnötssmör och kör lite till.
  5. Blanda alla torra ingredienser utom valnötterna och häll ner blandningen i matberedaren. Kör tills allt har blandats.
  6. Rör i valnötterna för hand.
  7. Häll smeten i formen och grädda cirka 35 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.