Vegetarisk och matig bowl med sötpotatis, halloumi, linser, grönkål och Supermix från Paulúns. Allt toppas med en krämig och kryddig dressing. Har du bråttom? Testa Paulúns färdiga superbowl!
Halvera sötpotatisen. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och rosta i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Koka supermixen enligt anvisning på paketet. Ånga edamamebönorna genom att lägga dem i en finmaskig sil, placera över en kastrull med kokande vatten och låt dem ånga ca 3-4 minuter.
Blanda kokosmjölk, apelsinjuice, citronjuice och rapsoljan i en kastrull. Låt koka upp dra ner värmen nästan helt.
Tillsätt en nypa eller två av alla kryddor och smaka av tills du fått önskad smak.
Skölj linserna i kallt vatten. Skär halloumin i bitar. Stek dem i olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
Montera din Superbowl genom att gröpa ur sötpotatisen och lägga i botten av en skål. Varva grönkål, edamamebönor, supermix, linser och halloumi. Häll över marinaden och servera!
Tips! Servera med en ingefärsshot - Riv 100 g ingefära och blanda med 5 dl hett vatten. Pressa i saften från 1 citron och tillsätt eventuellt lite honung.