I samarbete med Paulúns

Superbowl med sötpotatis, halloumi och grönkål

3 röster
30 m
1
Superbowl med sötpotatis, halloumi och grönkål
Foto: Köket.se
30 m
1

Du behöver

  • 1 sötpotatis
  • 1 dl färdigkokta gröna linser (finns på tetrapak)
  • 100 g halloumi
  • 1 dl edamamebönor (sojabönor)
  • 1 dl Paulúns Supermix

Marinad

  • 1 msk kokosmjölk
  • 1 msk apelsinjuice
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • ca 1 dl grönkål
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • fänkålsfrön
  • malen ingefära
  • kanel
  • kardemumma
  • koriander
  • svartpeppar
  • spiskummin
  • cayennepeppar
  • kryddpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera sötpotatisen. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och rosta i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
  3. Koka supermixen enligt anvisning på paketet. Ånga edamamebönorna genom att lägga dem i en finmaskig sil, placera över en kastrull med kokande vatten och låt dem ånga ca 3-4 minuter.
  4. Blanda kokosmjölk, apelsinjuice, citronjuice och rapsoljan i en kastrull. Låt koka upp dra ner värmen nästan helt.
  5. Tillsätt en nypa eller två av alla kryddor och smaka av tills du fått önskad smak.
  6. Skölj linserna i kallt vatten. Skär halloumin i bitar. Stek dem i olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
  7. Montera din Superbowl genom att gröpa ur sötpotatisen och lägga i botten av en skål. Varva grönkål, edamamebönor, supermix, linser och halloumi. Häll över marinaden och servera!
18 juli 2018

Fler goda recept