I samarbete med Paulúns

Superbowl med sötpotatis, halloumi och grönkål

5 röster
30 m
1
Superbowl med sötpotatis, halloumi och grönkål
Foto: Köket.se

Vegetarisk och matig bowl med sötpotatis, halloumi, linser, grönkål och Supermix från Paulúns. Allt toppas med en krämig och kryddig dressing.  Har du bråttom? Testa Paulúns färdiga superbowl!

Läs mer om Paulúns superbowl här >> 

Visa mer
30 m
1

Du behöver

  • 1 sötpotatis
  • 1 dl färdigkokta gröna linser (finns på tetrapak)
  • 100 g halloumi
  • 1 dl edamamebönor (sojabönor)
  • 1 dl Paulúns Supermix

Marinad

  • 1 msk kokosmjölk
  • 1 msk apelsinjuice
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • ca 1 dl grönkål
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • fänkålsfrön
  • malen ingefära
  • kanel
  • kardemumma
  • koriander
  • svartpeppar
  • spiskummin
  • cayennepeppar
  • kryddpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera sötpotatisen. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och rosta i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
  3. Koka supermixen enligt anvisning på paketet. Ånga edamamebönorna genom att lägga dem i en finmaskig sil, placera över en kastrull med kokande vatten och låt dem ånga ca 3-4 minuter.
  4. Blanda kokosmjölk, apelsinjuice, citronjuice och rapsoljan i en kastrull. Låt koka upp dra ner värmen nästan helt.
  5. Tillsätt en nypa eller två av alla kryddor och smaka av tills du fått önskad smak.
  6. Skölj linserna i kallt vatten. Skär halloumin i bitar. Stek dem i olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
  7. Montera din Superbowl genom att gröpa ur sötpotatisen och lägga i botten av en skål. Varva grönkål, edamamebönor, supermix, linser och halloumi. Häll över marinaden och servera!
  8. Tips! Servera med en ingefärsshot - Riv 100 g ingefära och blanda med 5 dl hett vatten. Pressa i saften från 1 citron och tillsätt eventuellt lite honung.
18 juli 2018

Laddar fler recept