Styckjunkartoast

Styckjunkartoast
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Styckjunkartoast

17 ingredienser

En välsmakande toast med allehanda svenska sommaringredienser. Servera som förrätt. Styckjunkare är en militär gradbeteckning som använts från 1600-talet ända in på 1970-talet i Sverige.

Ingredienser

portioner
  • 100 g rökt lax
  • 100 g skalade räkor
  • 1 liten knippa dill
  • 2 gula lökar
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 krm muskot, riven
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2-3 msk chilisås
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör, till stekning
  • 4 msk sikrom [ca 50 g]
  • 4 dillvippor, fräscha
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Finhacka lax, räkor, dill, lök och ägg och lägg i en bunke. Blanda i en annan bunke senap, muskot, majonnäs och chilisås.
  2. Vänd ner lite åt gången av majonnäsröran i laxhacket. Rör till sist ner gräddfilen och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Stek brödskivorna i lite smör. Fördela styckjunkarblandningen på den varma toasten. Toppa med 1 msk sikrom. Lägg på en dillvippa och en citronklyfta.