Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Strimlad lövbiff i senapssås med parmesan

12 ingredienser

Det här är en lättlagad rätt som även går snabbt att göra. Kanske en typisk efter jobbet middag? Servera med pressad potatis, kokt ris eller pasta.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lövbiff
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i
  • 1 gul lök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 2 klyftor vitlök

Till servering:

  • parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Fräs den sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll på vinet och buljongen och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Klicka i senapen och häll på grädden. Pressa ner vitlöken. Lått puttra sakta under lock medan köttet steks.
  3. Skär lövbiffen i strimlor. Bryn den i smör och krydda med salt och peppar. Sila såsen över köttet, låt alltsammans få ett uppkok och flaga parmesanost över före servering.