Strimlad currykyckling med spenatris och raita

Strimlad currykyckling med spenatris och raita
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Strimlad currykyckling med spenatris och raita

17 ingredienser

Visst är det gott med kycklingfilé, men ibland behöver den sällskap med roliga tillbehör och mustiga kryddor.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk neutral olja+ olja att steka i

Raita:

  • 6 dl yoghurt
  • 0,5 tsk rostade spiskumminfrön
  • 1 krm röd chilifrukt
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka färsk mynta

Spenatris:

  • 3 dl långkornigt ris
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g färsk spenat

Gör så här

  1. Raita: Rosta spiskumminfröna under omrörning i 15-20 sekunder i het panna. Krossa dem i mortel. Vispa yoghurten slät och krämig. Blanda i spiskummin, chilipeppar, salt och svartpeppar. Skär gurkan med skalet på i tunna skivor. Hacka myntabladen så att det blir 2 msk. Spar några gurkskivor och myntablad till garnering och rör ner resten i såsen. Täck över och låt såsen stå kallt en stund så att smakerna blandas. Dekorera med gurka och mynta före servering.
  2. Spenatris: Skölj spenaten och riv den i stora bitar. Skär bort grova bladnerver. Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i oljan en stund. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sjuda ca 15 min. Tillsätt spenaten och sjud 10 minuter till eller tills riset är mjukt.
  3. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Krydda med salt, peppar, spiskummin och gurkmeja. Pensla med olja och stek filéstrimlorna gyllenbruna i olja. Servera till spenatriset och raitan.