Friterad ryggbiff serveras tillsammans med het sås och fluffigt ris.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Börja med att skära ryggbiffen i ca 1-1,5 cm tunna bitar.
Ta sedan fram en skål där du häller upp soyan och pressar i limen/citronen, pressa också vitlöksklyftorna och ha i svartpepparn.
Marinera köttet i blandningen i 10-15 minuter.
Ta ut köttet från marinaden och låt vätskan rinna av. Spara marinaden då den behövs för att göra såsen.
Vispa sedan äggen.
Blanda vetemjöl, torkad lök och bakpulver i en separat skål.
Doppa köttet i äggen och lägg sedan i köttbitarna i mjölblandningen. Blanda runt köttet så att blandningen fäster på köttets yta.
Fritera sedan köttbitarna i oljan i ca 10 min eller tills de får en fin brun frityryta. Stek tillslut köttbitarna tillsammans med sweet chili sauce i ca 5 min.
Ris
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Sås
Skala och skiva den gula löken i ca 0,5 cm tjocka ringar.
Lägg den överblivna marinaden i en kastrull och låt den koka upp med lökringarna.
Red sedan såsen med majsstärkelsen blandat med vatten.
Servering
Servera det friterade köttet med riset, såsen, grönsallad samt dekorera med chili och strimlad gräslök.