Stracciatella alla romana

Christian Campogiani

Stracciatella alla romana

5 ingredienser

Stracciatella alla romana är en välsmakande soppa. En enkel och mycket näringsrik maträtt med nötköttsbuljong, äggsmet och parmesan. Smeten doppas i kokande buljong och blir mjuka och välsmakande flingor. Denna enkla soppa, född för att återanvända överbliven buljong , serveras ofta som förrätt.

Ingredienser

  • 220 g ägg [4 medium]
  • 100 g parmesanost, riven
  • muskot
  • fint salt
  • 1 l köttbuljong

Gör så här

  1. Slå ägg i en skål med en gaffel, tillsätt sedan riven Parmigiano Reggiano. Smaksätt med en udd av riven muskot, salta efter behag och rör om med en visp tills blandningen är homogen.
  2. Koka upp köttbuljongen, häll i äggsmeten under omrörning i ca 30 sekunder med en visp, låt den gå på medelvärme i ca 5-6 minuter. När blandningen har börjat sjuda; servera.