Stora vita bönor med tomat och dill

2 röster
30 m
4

En variant på den grekiska bönrätten gigantes. Gott tillbehör till lamm, fisk, rökt kött eller som en del av en vegetarisk måltid.

Receptet är från programmet Riktiga Karlar.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 stjälkar selleri, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 morot, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • ca 400 g stora vita bönor, sköljda
  • salt och svartpeppar, efter smak
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs selleri, lök, vitlök och morot i olivolja så att de mjuknar.
  2. Häll i passerade tomater och balsamvinäger, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Lägg i bönor och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar, rör i de färska örterna och servera.
29 september 2016

Fler goda recept