Grillade revbensspjäll

Grillade revbensspjäll
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grillade revbensspjäll

Av: Stig Östman

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

1h 30 min

Revbensspjäll är perfekt mat att ha med på utflykten. Koka dem i förväg så går det blixtsnabbt på grillen.

Ingredienser

  • 600 g tjockt revbensspjäll

Marinad:

  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk ingefära, rågad
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk senap
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skär revbensspjället längs med benen så att det blir tjocka spjäll.
  2. Koka dem saltat vatten med lite peppar i cirka 15 minuter. Låt stå och kallna i spadet, cirka 1 timme men gärna till nästa dag. Lyft ur spjällen.
  3. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den.
  4. Grilla försiktigt mitt på grillen så att spjällen får färg, det behöver inte gå länge alls eftersom köttet redan är kokt.
  5. Lägg upp spjällen på ett fat och servera.