Syltade cocktailtomater

15 november 2007

Du behöver

  • 1 kg små tomater
  • 3 dl vatten
  • 3 dl ättikssprit
  • 4 dl socker
  • 6 kryddnejlikor
  • muskotblomma
  • kanel
  • 1 bit ingefära

Gör så här

  1. Skölj tomaterna, ta bort fästena.
  2. Koka upp vattnet, blanchera tomaterna ca 5 min. Ta upp tomaterna och lägg dem på burk. Blanda socker, vatten, ättisksprit och kryddorna. Koka upp.
  3. Sila den heta lagen över tomaterna. Låt dem stå till nästa dag. Häll av lagen i en kastrull. Koka upp på nytt tillsammans med kryddorna. Slå lagen över tomaterna i burken igen. Upprepa en gång till efter några dagar. Skumma noga. Tillslut burkarna. Förvaras kallt.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept