Hacka vitlöken, skala ingefäran och tärna fint. Bryn kycklingfärsen i rapsoljan tillsammans med vitlöken och ingefäran. Rör med en stekspade eller visp så att kycklingfärsen blir finfördelad.
Tillsätt soja, limesaft, fisksås och sesamolja. Låt koka ihop i ca 6-7 minuter.
Sojamajonnäs
Vispa ihop majonnäsen med sojan och dijonsenap i en skål.
Chiligurka
Skiva gurkan tunt med kniv eller en mandolin i en bunke. Salta gurkan och rör om.
Vispa ihop gochujang tillsammans med soja. Tillsätt detta med en slickepott i skålen med gurkan. Blanda runt ordentligt.
Vispa ihop ättika och socker i en skål tills sockret löser upp. Avsluta med att hälla ättikslagen över gurkan. Lägg press på gurkan och låt stå i minst 15 minuter. Häll sen av överflödig vätska.
Servering
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg riset på ett stort fat. Stick ner hjärtsalladsbladen runt riset. Toppa riset med den stekta kycklingfärsen, chiligurkan, koriandern och salladslöken.
Avsluta med att strö över rostad lök, krossade jordnötter och den tunt skivade chilin. Servera majonnäsen i en skål vid sidan.
Skär limeklyftor till garnering. Jordnötterna kan såklart uteslutas vid allergi. Rätten är även supergod med picklad rödlök som går att köpa färdig i butik.