Stekta nässelskott med bondbönspuré och förlorat ägg

30 m + 6 h
4

Nässlor är en riktig superprimör fylld med nyttigheter. Servera stekta nässlor med kajplök, pocherat ägg och puré på bondbönor. En lyxig och god rätt som är snäll mot plånboken!

24 april 2017
30 m + 6 h
4

Du behöver

Bondbönspuré

  • 3 dl torkade bondbönor, blötlagda i 5 h innan
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Förlorade ägg

  • 4 ägg
  • 4 tsk ättika

Servering

  • 1 lök, skivad
  • 400 g nässlor, rensade
  • salt och peppar
  • 0,5 citron
  • 25 g kajplök, skivad

Gör så här

  1. Bondbönspuré
    Koka de blötlagda bönorna i saltat vatten ca 1 h tills de är mjuka. Sila av och gör till en puré i en matberedare. Värm buljongen och späd purén med buljong och olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Förlorade ägg
    Sätt på en djup kastrull med rikligt med saltat vatten, koka upp så att det sjuder försiktigt.
  3. Knäck äggen ett och ett i varsin kaffekopp och lägg i 1 tsk ättika i varje kopp.
  4. Skapa en medsols-virvel i kastrullen och häll försiktigt i ett ägg i taget. Låt dem sjuda i 3-4 minuter på medelvärme plocka sedan upp äggen med en hålslev och lägg dem på ett hushållspapper så de får rinna av.
  5. Servering
    Stek löken försiktigt mjuk på medelvärme. När löken har blivit glansig så vrid upp värmen på högsta och stek nässlorna hårt tills de blivit mjuka. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  6. Lägg purén i botten på en tallrik, toppa med nässlorna och avsluta med ägget och kajplöken.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept