Stekt torsk & kolkokt purjolök

0 röster

Ett riktigt härligt recept på hur du steker torsk och kolkokar purjolök över öppen eld. 

Visa mer

Du behöver

  • 680 g torskrygg
  • 1 purjolök, stor
  • 3 msk smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala av det första lagret av purjolöket och skölj den i vatten.
  2. Placera den direct in i glöden och låt baka i 10-15 minuter.
  3. Placera en kokplatta över hög värme.
  4. Lägg I smör och stek torsken med skinnet nedåt till guldbrun. Vänd fisken och sänka värmen till medium och låt koka ca 8-12 minuter. Ös varmt smör över fisken då och då.
  5. Ta bort purjolök från glöden. Dela den på längden och servera torsk vid sidan om.
14 augusti 2018

laddar fler recept...

Laddar fler recept...