Stekt svamp med ägg

Stekt svamp med ägg

14 ingredienser

15 min

En riktig hösträtt med vitlöksstekta svampar, ägg och gott bröd. Passar lika bra till brunchen som till middagen!

Roasted garlic pepper krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Roasted Garlic & Pepper från Santa Maria.

Ingredienser

portioner
  • vitt bröd [2 skivor]
  • 3 msk rapsolja
  • 450 g blandad svamp
  • 1 tsk Santa Maria Garlic Paste (eller färsk riven vitlök)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk Santa Maria Gräslök
  • 4 ägg
  • 70 g babyspenat
  • 1 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 krm krasse

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk Santa Maria Roasted Garlic & Pepper

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen i en skål.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär brödet i 1 cm stora kuber, blanda med rapsolja. Salta och peppra efter smak. Lägg krutongerna i en ugnsfast form och rosta tills de är gyllene.
  4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Lägg i svampen och stek på hög värme tills svampen fått fin färg. Smaka av med salt, svartpeppar, Garlic paste, smör, citronjuice och gräslök. Ta upp svampen ur stekpannan och håll varm till servering.
  5. Stek fyra ägg i stekpannan, på låg värme, krydda med salt. Lyft äggen ur stekpannan och håll varma till servering.
  6. Smält smör i stekpannan, Fräs spenaten med salt och Tellicherrypeppar snabbt på hög värme och lägg upp på botten av en tallrik. Toppa med ägg, svamp, yoghurtsås, krutonger och kryddkrasse.
TIPS!
Kryddtips!
Roasted garlic krydda Santa Maria NY

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer