Stekt klyftpotatis

Stekt klyftpotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt klyftpotatis

6 ingredienser

Råstekt potatis kan formas på många olika sätt. Här har vi valt att skära potatisen i klyftor. Servera som tillbehör eller på en buffé. Receptet kan dubbleras.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fast potatis
  • matfett, till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Till dekoration:

  • färska örter

Gör så här

  1. Välj fast potatis. Skala och skär i klyftor. Lägg potatisen i kallt vatten för att skölja bort överflödig stärkelse. Låt rinna av i durkslag och torka sedan potatisen.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smör eller olivolja. Lägg inte för mycket år gången i pannan, stek hellre i omgångar.
  3. Krydda med salt och peppar eller pressa lite vitlök över mot slutet av stekningen. Dekorera med färska örter.