Stekt kalvbräss med smörkokt spetskål, potatispuré och lagerbladssky

Stekt kalvbräss med smörkokt spetskål, potatispuré och lagerbladssky
Foto: Tv4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Stekt kalvbräss med smörkokt spetskål, potatispuré och lagerbladssky

21 ingredienser

40 m

Riktigt lyxig rätt på stekt kalvbräss som serveras med smörkokt spetskål, en ljuvlig lagerbladssky och potatispuré. Perfekt middag till helgen!

Ingredienser

portioner

Lagerbladssky

  • 1 dl kalvfond
  • 2 msk vitt vin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist timjan
  • 4 färska lagerblad
  • salt
  • svartpeppar

Stekt kalvbräss

  • 240 g kalvbräss, förvälld och plockad
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • vitlök, till stekning
  • 2-3 kvistar timjan
  • salt
  • svartpeppar

Smörstekt spetskål

  • 4 blad spetskål
  • 20 g pancetta, tunt strimlad och stekt
  • nypa grovstött kummin
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • potatispuré, till servering
  • körvel

Gör så här

Lagerbladssky

  1. Koka ihop kalvfond med vitt vin, vitlök, timjan och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Sila och håll varm.

Stekt kalvbräss

  1. Stek kalvbräss i olja på ganska hög värme. Tillsätt smör, vitlök och timjan och stek tills den är gyllenbrun. Krydda med salt och peppar.

Smörstekt spetskål

  1. Koka spetskålen i saltat vatten med smör. Häll av och krydda med pancettan, kummin, salt och peppar.

Servering

  1. Lägg upp kalvbräss på tallrik med spetskål, potatispuré och ringla över skyn. Garnera med körvel.