Stekt isterband med äpple, rödbeta och syltlök

Stekt isterband med äpple, rödbeta och syltlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt isterband med äpple, rödbeta och syltlök

5 ingredienser

Isterband är en småländsk specialitet med lätt syrlig smak. När du steker isterband ska du ha ytterst lite fett i pannan och steka på svag värme för att få ett knaprigt skinn. Till den här rätten passar det bra att servera exempelvis potatismos.

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 1 äpple
  • 2 inlagda rödbetor
  • 0,5 dl syltlök
  • några färska basilikablad

Gör så här

  1. Skåra isterbanden på längden och stek dem i lite fett på låg värme i ca 7 minuter.
  2. Skala äpplet och skär det i klyftor. Skär även rödbetorna i klyftor. Fräs rödbetan i smör och blanda i äppelklyftorna och syltlöken.
  3. Fördela isterbanden och rödbetsblandningen på varma tallrikar, garnera med basilika.