Stekt inlagd ättiksströmming - Stefano Catenaccis recept

Stekt inlagd ättiksströmming - Stefano Catenaccis recept
Foto: TV4
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Stekt inlagd ättiksströmming - Stefano Catenaccis recept

7

4 steg att laga

12 ingredienser

Strömming är enkelt och väldigt gott att steka och lägga in i en ättikslag till jul. 

Ingredienser

  • 1 kg färsk strömming

Panering

  • 1 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd)
  • 1 tsk salt

Lag

  • 4 dl vatten
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kryddpepparkorn (som krossas grovt)
  • 2 lagerblad
  • 1 gul lök, skivad

Garnering

  • 1 rödlök, medelstor skivad
  • 0,25 morot, strimlad
  • 1 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Rensa och skölj strömmingen.
  2. Blanda rågmjöl eller ströbröd med salt och vänd strömmingarna i blandningen. Stek dem ljusbruna i smör och lägg dem därefter i en skål eller bunke.
  3. Blanda alla ingredienser till lagen och häll den över strömmingarna. Låt stå och dra i kylskåp ett dygn.
  4. Lägg upp strömmingarna på ett djupt fat, häll marinaden över och garnera med skivad rödlök, strimlad morot och hackad dill.