Bryn smöret genom att smälta smöret under omrörning tills det blir gyllenbrunt och får en nötig karaktär, ungefär vid 155 grader. Häll över i en bunke och låt svalna så att inte smöret fortsätter brynas och blir bränt
Skala vitlök och potatis. Lägg potatisen i en kastrull.
Krossa vitlöksklyftorna lätt och lägg ner tillsammans med örterna i kastrullen med potatisen. Häll på brynt smör så det täcker potatisen. Låt koka ca 15-25 minuter eller till potatisen blivit mjuk.
Finhacka gräslök och lägg åt sidan till servering.
Persillade
Rosta och grovhacka mandeln.
Bryt loss den träiga delen av sparrisen och skiva den resterande delen.
Hacka persilja och vitlök.
Stek sparrisen i olja i en varm panna tills den får en fin färg, gå i med hela tomater och avsluta med persilja och vitlök. Toppa med hälften av mandeln.
Smörsås
Hacka körvel.
Koka ägget i 2 minuter och mixa det sedan med smöret i 20-30 sekunder med stavmixer för skummig sås. Smaka av med salt och vinäger. Avsluta med körvel.
Biff
Salta biffen och stek i olja på hög temperatur tills den får en fin färg. Vänd sedan biffen och lägg ner smöret, timjan, vitlök och lagerblad. Ös smör över köttet i någon minut. Peppra köttet och låt vila tills kärntemperaturen är 50 grader.
Servering och garnering
Skiva upp köttet och servera med persillade, konfiterad potatis och smörsås. Toppa med körvel och resterande mandlar och gräslök över potatis.