Stekt abborre med gräddig spetskål

koket.se
Stekt abborre med smörslungad spetskål
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Stekt abborre med gräddig spetskål

14 ingredienser

25 m

Abborre, stekt i oförskämt mycket smör, serveras med gräddig spetskål och dekoreras med citron och krasse. Enkel sommarmat när den är som allra godast!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

färskpotatis

  • 600 g potatis, skrubbad

Spetskål

  • 600 g spetskål
  • 50 g babyspenat
  • 1 knippe dill
  • 1 dl grädde
  • olivolja
  • salt

Abborre

  • 600 g abborrfilé
  • mycket smör
  • salt
  • peppar

garnityr

  • blomsterkrasse
  • krasse
  • citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Sila bort vätskan. Mosa gärna potatisen direkt på tallriken innan servering.
  2. Koka kålen snabbt i saltat vatten. Kyl ner direkt och krama ur all vätska. Värm kålen i olivolja försiktigt. Tillsätt grädde, spenat och dill vid servering. Smaka av med salt.
  3. Byxa fisken ordentligt. Salta och peppra. Stek i för mycket smör någon minut på varje sida.
  4. Garnera med blomsterkrasse, smörgåskrasse och rivet citronskal.