Stekt abborre i ansjovisgrädde

Stekt abborre i ansjovisgrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt abborre i ansjovisgrädde

9 ingredienser

Godast är abborren när den väger tre till fyra hekto. Helst ska den komma från bräckt vatten.

Ingredienser

portioner
  • 8-12 abborrfiléer
  • idealmjöl
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 förp ansjovisfilé [125 g]
  • 1 kruka färsk gräslök
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Vänd filéerna i mjöl och stek de panerade abborrfiléerna i smör. Lägg dem åt sidan, salta och peppra lätt.
  2. Häll grädden och ansjovisen i stekpannan och låt ansjovisen smälta i grädden. Låt koka upp och smaka av.
  3. Lägg tillbaka filéerna i grädden och strö över finhackad gräslök. Servera direkt ur stekpannan med nykokt färskpotatis.