Steffos trattkantarellsoppa med sherry och parmesan

Steffos trattkantarellsoppa med sherry och parmesan

Av: Steffo Törnquist

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Steffos enkla recept på "trattissoppa", soppa med trattkantareller, smaksatt med sherry och riven parmesanost.

"Min favoritsoppa med sherry är trattissoppa. Det händer att jag till och med välkomnar blåst och störtregn på höstkanten för att kunna sitta vid ett knippe fladdrande stearinljus och njuta sherrysoppa på kantarell"  /Steffo
Dryck
8239  Barbadillo, Oloroso, Sherry , Spanien (4 solar)

Ingredienser

portioner3 - 4
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 l rensade trattkantareller
  • 8 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 8 cl torr sherry
  • salt
  • peppar
  • 2 dl parmesanost, riven
  • olivolja
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Börja med att fräsa löken några minuter i smöret i en kastrull, löken ska dock inte ta färg.
  2. I med svampen och låt den sjunka ihop en smula och börja släppa vattnet ifrån sig.
  3. Häll i vatten, buljontärning och grädde och koka ihop soppan i tio minuter.
  4. Mixa sen soppan slät, i med sherry och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan rykande het med lite riven parmesan, några skvättar olivolja och en kvist bladpersilja.