Wokad squash

Wokad squash
Foto: Wenbin
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Wokad squash

9 ingredienser

Receptet kommer från boken "Kina Matens rike" av Linlin.

Ingredienser

portioner

Ingredienser

  • 0,5 zucchini
  • 2 olja
  • 0,5 purjolök, finhackad
  • 0,5 färsk ingefära, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 kinesiskt risvin
  • 0,25 kycklingbuljongtärning
  • 0,5 salt
  • 0,5 potatismjöl, utrört i lika mycket vatten

Gör så här

  1. Skala squashen och dela den längs med i två halvor. Ta bort fröna. Skär sedan halvorna längs med en gång till så att du får fyra långa bitar. Skiva dessa centimetertjockt.
  2. Hetta upp 2 msk olja och woka purjolök, ingefära och vitlök. Tillsätt squashen och rör om några sekunder. Tillsätt risvin, buljongtärning och salt och rör om en halv minut eller tills squashen blivit genomkokt. Tillsätt potatismjölet utrört i vatten, rör om ett par gånger och servera.