Tonno scottato

0 röster
4
Tonno scottato
Foto: Joel Wåréus

Lättstekt gulfenad tonfisk med Pantelleria-kapris och 25-årig balsamvinäger. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur

Stefanos Italia


Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g gulfenad tonfisk (1 filé)
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 0,5 dl extra jungfruolja
  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 2 msk 25-årig balsamvinäger
  • 1 citron, skär ut skinnfria klyftor (filéer) och pressa resten till saft
  • 2 msk kapris från Pantelleria
  • 50 g ruccolasallad
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Salta, peppra och stek tonfiskfilén i en stekpanna med 1 msk olja, ungefär 5 sekunder på varje sida.
  2. Lyft ur tonfisken ur pannan.
  3. Blanda löken med resterande olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Skiva tonfisken i drygt ½ cm tjocka skivor, lägg upp på tallrikar, salta och peppra.
  5. Skär citronfiléerna i små kuber, strö dem och kaprisen över tonfisken.
  6. Ringla schalottenlöksdressingen över tonfisken, garnera med rucolablad och avsluta med lite flingsalt.
14 september 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...